ЯК ОБРАТИ ЯКІСНУ КАРАМЕЛЬ

Щоб вибрати по-справжньому якісний продукт, який буде не тільки смачним, а й корисним, слід врахувати кілька факторів.

Насамперед, м’яка карамель вважається менш шкідливою в порівнянні з так званою льодяниковою. Під час її приготування цукрову масу розтягують, унаслідок чого вона насичується киснем. Також вона менш шкідлива для зубної емалі.

Звертайте увагу на колір. Утримайтеся від покупки надто яскравого, «кислотних» відтінків продукту. Неприродні кольори свідчать про те, що при приготуванні використовувалися барвники, які не принесуть користі здоров’ю. Краще вибирати карамель натуральних відтінків: золотисту, кремову чи кавову.

Велике значення має начинка. Так, найбезпечніше цукерки з начинкою із фруктового пюре чи джему, а також шоколаду, горіха чи марципану. А ось молочна начинка – не найкращий варіант. Вся справа в тому, що для її виготовлення застосовується тугоплавкий жир, який може перетравлюватися тільки за температури вище шістдесяти градусів за Цельсієм. Тому наш організм, температура якого коливається від 36 до 37 градусів, просто не може впоратися з ним. З обережністю слід підходити і до льодяників з «освіжаючим» ефектом, якщо це не медична лікувальна карамель, призначена для хворого горла. У звичайних цукерках найчастіше використовується не натуральний, а хімічний ментол, який може стати причиною алергічної реакції.

Термін зберігання у натуральної карамелі дуже короткий. Якщо поверхня цукерки липка або волога, це означає, що він закінчується і від придбання таких ласощів краще утриматися.

Джерело: https://foodandhealth.ru/

Залишити відповідь