Карамель – ласощі, які можна приготувати в домашніх умовах. Впоратися з цим зовсім нескладно, знадобиться лише терпіння та мінімальна вправність.
Насамперед, приготуйте каструльку з максимально товстим дном.
Інгредієнти вам знадобляться наступні: одна склянка цукру, чверть склянки води та половина чайної ложки яблучного оцту, що допоможе уникнути кристалізації цукру.
Усі інгредієнти потрібно змішати, а потім варити на дуже повільному вогні. Вважається, що готовність карамелі можна перевірити, капнувши трохи сиропу в склянку з водою — треба, щоб він не розтікався, а нагадував жувальну гумку, тобто тягнувся. Зверніть увагу, що карамель краще не доварити, ніж переварити – інакше у вас вийде звичайний палений цукор.
Якщо з карамелі ви збираєтеся ліпити якісь фігурки, головне — не дати їй швидко застигнути. Щоб цього уникнути, після того, як зняли каструльку з вогню, поставте її у велику діаметром ємність з гарячою водою, щоб вміст застигав якомога повільніше.
Зверніть увагу, що в карамель можна одразу додавати горіхи або шматочки шоколаду. Робити це потрібно перед тим, як знімати її з вогню. Не забудьте добре перемішати.
Щоб уникнути кристалізації цукру, варіть карамель на повільному вогні і не розмішуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Також появі кристалів цукру завадить яблучний оцет чи лимонний сік, який можна додати у карамель.
За наявності певної вправності приготувати карамель можна і без використання води. Для цього дві склянки цукру, безперервно помішуючи, розтопіть на сильному вогні. Коли цукор почне ставати рідким, вогонь зменшіть, не перестаючи розмішувати. Після того, як цукор розплавиться, зменшіть вогонь до мінімуму і перемішуйте до повного розчинення. Готовий сироп розлийте за силіконовими формами.
Джерело: https://foodandhealth.ru/